Da ne duljim, evo recepta:
Kolačić:
- 120 g maslaca od badema 3 žlice meda
- malo soli
- 1 čajna žličica cimeta
- malo muškatnog oraščića
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 1 jaje
- 100 g zobenog brašna
- 75 g ribane jabuke
- 1/2 čajne žličice limunovog soka
- 40 g oraha, nasjeckanih
Glazura:
- 1/4 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 2-3 žlice zobenog mlijeka
- 1 žlica meda
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U većoj posudi pomiješajte maslac od badema i med. Dodajte sol, cimet, muškatni oraščić, zobeno brašno i prašak za pecivo. Sve promiješajte. Količine začina prilagodite svojem ukusu, pa u ovom trenu probajte smjesu i dodajte ako što treba.
U smjesu umutite jaje i sve dobro promiješajte.
Naribanu jabuku promiješajte s limunovim sokom. Smjesi dodajte nasjeckane orahe. Smjese sljubite i dobro izmiješajte da se smjesa ujednači. Oblikujte kolačiće i stavite ih na papir za pečenje kojim ste obložili protvan.
Pecite 8-10 minuta, pa ostavite još 2-3 minute da se hlade.
Sve sastojke za glazuru umutite pa žlicom izlijte malo glazure na svaki kolačić i ostavite u hladnjak da se stvrdne.
p.s. U ovom receptu savjetujem da ne zamjenjujete maslac od badema onim od kikirikija jer je kikirikijev puno intenzivniji pa će vam preuzeti okus cijelog kolačića.
Objavljeno 24.12.2015.