Jesen je vrijeme kad svi uživamo u različitim bundevama. Meni je najdraža hokkaido bundeva koju jedem svakako, čak i sirovu rado grickam.
No, najdraži način pripreme hokkaido buče svakako je gusta, kremasta juha koju radim s ovom visokovrijednom bundevom.
Evo recepta za ovu finu juhu:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 manja glavica luka
- 1 poriluk (samo bijeli dio)
- 1 češanj češnjaka
- malo muškatnog oraščića
- 1 kilogram hokkaido buče, narezane na kocke
- 700 ml vode ili temeljca
- 125 ml kokosovog mlijeka (iz limenke)
- sol, papar
U posudi zagrijete maslinovo ulje pa stavite na sitno nasjeckan luk i poriluk da se dinstaju 2-3 minute, dok se potpuno ne omekšaju, ali prije nego dobiju smeđu boju. Dodajte češnjak i začine i dinstajte još 30-ak sekundi. Potom u sve dodajte na kockice narezanu buču i prelijte vodom (temeljcem) i ostavite da se kuha 30-ak minuta na umjerenoj vatri.
Kad je kuhano, ostavite da se malo ohladi pa sve istresite u blender i izmiksajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu juhu. Ne morate odjednom istresti i svu tekućinu, već dodajte onoliko koliko je potrebno da juha bude željene gustoće.
Istresite juhu natrag u posudu ša dodajte kokosovo mlijeko i promiješajte.
Servirajte toplo.
Objavljeno 26.09.2017.