Što je muškarac bez brkova ili doručak bez jaja? ;) Tako bi se nekako moglo sažeti moje poimanje početka dana. Naime, super je pojesti zobenu kašu, super je nekakav smoothie, ponekad tost, ali jaja su uvijek NAJBOLJE rješenje!
Nakon mjeseci uživanja u različitim kombinacijama omleta i dovođenja jaja na oko do perfekcije pripreme, u zadnje vrijeme jedem gotovo isključivo kuhana jaja. A upravo s njima se najviše riskira da ih se prekuha jer ne vidimo u kojem su stanju, ali ja i dalje odbijam mjeriti vrijeme kuhanja, već se uzdam u svoju "otprilike" metodu.
Nekad se prekuhaju, nekad ostanu sirova, a nekad budu - savršena, kao kod pripreme ovog doručka koji dijelim s vama.
Sastojci:
- 3 jaja
- 2 cherry rajčice
- 40 g kineskog kupusa (bok choy)
- 40 g matovilca
- 1 žlica maslinovog ulja
- malo soli
Jaja sam stavila kuhati. Za to vrijeme sam narezala kineski kupus i malo ga posolila pa ostavila da stoji, da ispusti malo vode i omekša se. Potom sam dodala cherry rajčice, narezane na četvrtine i matovilac. Jaja sam izvadila iz vode, prelila hladnom vodom i ogulila pa narezala na polovice. Dodala sam maslinovo ulje, promiješala i uživala u ovom finom doručku.
Kao što vidite, jaja su savršeno kuhana za ovu vrstu obroka, bjelanjak je čvrst, a žutanjak taman toliko kuhan da ne curi, ali istovremeno i mekan da možete u njemu uživati.
Dobar tek svima!
Objavljeno 14.11.2016.