Poslije treninga što češće pokušavam jesti crveno meso, budući da režim prehrane koji sad provodim ne dozvoljava unos proteina u prahu. Šetajući supermarketom sjetila sam se da dugo nisam jela kuhano ("lešo") meso, a zapravo ga volim baš jako. Prije sam ga rijetko kuhala jer bih pola dana izgubila kuhajući, a onda sam kupila "kulinarski izum stoljeća" - express lonac i sad je meso kuhano za pola sata.
Energetski je teletina iznimno bogata namirnica, ima oko 30% proteina, ali i 17% masti. Bogata je cinkom, fosforom, selenom, vitaminom B12, niacinom... Uglavnom, ako jedete meso, svakako uključite teletinu na svoj meni, barem jedanput tjedno.
Sastojci:
- 500 g teletine
- 1 mrkva
- 1/4 korijena celera
- 1 manji luk
- 2 šake peršina
- 1 list kelja
- sol, papar, začini, po želji
Uglavnom, u lonac sam stavila teletinu, dodala sam sve ostale sastojke, prekrila vodom par centimetara iznad površine, začinila, zaklopila i kuhala pola sata. I gotovo. Ova količina mesa mi je za 3 obroka, pa sam danas cijeli dan na teletini ;)
Kao prilog sam prije jela u istoj juhi u kojoj se kuhalo meso, skuhala par prokula i prokulica i gotovo.
Objavljeno 08.07.2015.