Kad jednom napravite kolač bez pečenja, ne želite više nikada uključiti pećnicu i čekati hoće li kolač uspjeti, hoće li se prepeći ili će ostati sirov i slične probleme s kojima se susreću svi koji se odvaže na pečenje kolača. Osim toga, ne želite ni gubiti vrijeme na pečenje.
Osim toga, ako nekoga želite razveseliti, iznenaditi ili jednostavno obogatiti obrok zdravim desertom, ovo je super ideja.
Evo jednog dobrog čokoladnog kolača koji se ne peče i koji će voljeti svi koji vole čokoladu.
Sastojci:
- 300 g oraha
- 170 g datulja
- 50 g kakaa u prahu
- malo soli
Glazura:
- 70 g kokosovog ulja
- 30 g kakaa u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 3 žlice meda
Orahe stavite u blender ili mlinac za kavu i sameljite dok ne postanu brašnasti. Dodajte kakao i sol i dobro promiješajte. Dodajte jednu po jednu datulju i miksajte polako, da ne preopteretite blender. Kad ste dobili jednoličnu kremastu smjesu istresite je na papir za pečenje i poravnajte po vrhu.
ps. Datulje ste prvo stavili na minutu u prokuhalu vodu pa izvadili i ogulili.
Sve sastojke za glazuru pomiješajte. Kokosovo ulje ste prethodno zagrijali da je tekuće. Smjesu istresite na mješavinu oraha i datulja pa stavite u hladnjak na pola sata da se stvrdne. Uživajte.
Objavljeno 16.03.2016.