Ponekad mi se čini da mi je život u posudicama. Znate, onim plastičnim posudicama u kojima se nosi hrana. Imam ih 40-ak, različitih veličina, oblika, dubine, boje i nikada ih nema dovoljno. Uvijek nedostaje baš "ona jedna" u koju bi sve lijepo stalo. A imam ih svakakvih, od skroz malih u koje stane jedna mjerica proteina, do onih velikih s pregradama u koje stane hrana za cijeli dan..
Danas sam u jednoj od posudica donijela oslić. Mislim da ću nakon ove dijete oslić malo "zaboraviti". Kad njega pojedete samo ste se zavarali da ste nešto jeli. Istina, nije toliko kriv oslić, koliko količina koju ja jedem. Ipak, istini za volju, unatoč količini, tih par zalogaja koje pojedem je okusom - jako dobro. A istovremeno, oslić je toliko jednostavno pripremiti da je to prava divota.
Sastojci:
- 200g fileta oslića
- bosiljak, peršin
- 150 g cherry rajčica
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 žlice aceta balsamica
Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva, pa oslić stavite na protvan, na papir za pečenje i pospete s malo bosiljka i peršina. Nakon 10-ak minuta oslić je gotov. Ne smijete dozvoliti da se prepeče jer će se isušiti.
Kad je oslić bio gotov spremila sam ga u posudicu i ponijela na posao. Na poslu sam oslić usitnila, dodala na četvrtine narezane cherry rajčice pa ulje i aceto. Promiješala sam i uživalau ovom svom malom dijetalnom obroku.
Objavljeno 11.07.2016.