Opet losos. Uvijek losos. U mom slučaju, losos je dobrodošao - uvijek. Na popisu najdražih namirnica losos u mom slučaju zauzima prvo mjesto. Dimljeni, svježi, kakav god, samo da ga ima dovoljno puno i dovoljno često.
Ovaj put sam isprobala jednu novu kombinaciju: losos na poriluku.
Nije to baš neka posebna ni egzotika niti je okus na koji se treba posebno pripremati, ali je kombinacija koju ja nisam nikada probala, pa eto - da vidimo kako će to ispasti:
- 150 g lososa
- 2 šake poriluka, narezanog na što tanje
- 1/3 mrkve
- 1 žličica svježeg peršina
Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva.
Poriluk sam narezana na što tanje sam uspjela. Mrkvu također, na kolutove debele oko 1-2mm. Na aluminijsku foliju sam složila poriluk i mrkvu pa na to stavila losos i njega premazala peršinom pa foliju dobro zatvorila sa svih strana.
Stavila sam u pećnicu na nekih 20 minuta. Izvadila, pretresla na tanjur i jela.
Objavljeno 20.12.2016.