Ovo na slici možda ne izgleda najljepše na svijetu, ali je okus toliko dobar da bih ovaj obrok mogla jesti svaki dan. Uz sitne konzultacije i izmjene originalnog recepta, napravila sam losos u narančinom soku. Iako možda zvuči jako egzotično, zapravo nije - svi okusi su poznati i sljubljeni su u lagani obrok prožet slatkastom aromom i punim mirisom lososa.
Sastojci:
- 200 g lososa
- 1 naranča
- 1/2 jabuke
- 100 g špinata
- svježi peršin
- đumbir u prahu
Naranču sam iscijedila i u sok stavila na sitno nasjeckan peršin i đumbir. Losos sam stavila u vrećicu za pečenje pa prelila narančinim sokom. U vrećicu sam dodala oguljenu jabuku, narezanu na kriškice. Stavila sam sve u pećnicu, na 180 stupnjeva, na 20-ak minuta.
Dok se losos pekao, špinat sam lagano prokuhala i ocijedila. Ja inače špinat najviše volim jesti tako neslan i bez ikakvih dodataka, no naravno, vodu u kojem ga kuhate možete posoliti i kasnije mu možete dodati češnjaka i maslinovog ulja.
Kad je losos bio pečen, otvorila sam vrećicu i žlicom izvadila losos na tanjur, pored špinata pa žlicom prelila narančinim sokom i sa strane dodala jabuke.
Ovo je meni bila večera, probajte pa javite dojmove.
Objavljeno 02.05.2017.