Od lososa glava ne boli, ni za blagdane, ni u uobičajeno vrijeme. A ako se za losos odlučite u ove blagdanske dane, onda je to izvrsna lagana večera nakom koje ćete ići u krevet zadovoljni.
Moj odabir je uvijek losos s povrćem za večeru. Tu greške nema.
- 150 g lososa
- povrće po odabiru: brokula, paprika, cherry rajčice...
- sol, papar
- 1 žličica kokosovog ulja
Brokulu lagano prokuhajte pa ocijedite. Papriku narežete na trakice pa ubacite na zagrijano kokosovo ulje i lagano pirjajte da omekša. Kad je pri kraju dodajte brokulu i cherry rajčice.
Ako radite na većoj tavi, pored povrća možete staviti da se peče i začinjen losos. Pecite ga sa svake strane 1-2 minute, ovisno koliko debeo komad imate. Losos ne smijete prepeći jer će biti suh i izgubiti svoju prekrasnu aromu i sočnost.
I eto, nakon samo par minuta imate gotovu savršenu večeru.
Objavljeno 27.12.2017.