Goveđi odrezak je kod mene dobrodošao uvijek. Ponekad ga jedem čak i za doručak. Ljubav prema tom komadu mesa ne pita koliko je sati. ;)
Evo kako ga u zadnje vrijeme najčešće radim.
Sastojci:
- 3 žlice soja sosa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 češanj češnjaka
- 2 žličice sušenog bosiljka
- 2 žličice sušenog peršina
- 1/2 žličice papra
- 500 g nemasnog goveđeg odreska
Meso narežete na kockice. U vrećicu za pečenje stavite sve začine, pa sve dobro promiješate. Potom dodate meso i promiješate pa ostavite u hladnjaku da se marinira, najbolje preko noći. Ja obično crveno meso jedem za večeru, pa ovo napravim ujutro i ostavim sve u hladnjak, pa je navečer spremno za pripremu.
Navečer je postupak jednostavan. Meso izvadim iz vrećice i bacim na toplu tavu i pečem sa svih strana po par minuta, ovisno koliko jako volite da meso bude pečeno.
Uz ovo meso, povrće birajte po želji. U mom slučaju je to najčešće neka brokula, cvjetača ili prokulice. Najjednostavnije je za pripremu, a nutritivno je savršeno za zadnji obrok u danu.
Objavljeno 28.11.2016.