Iz prilično nepoznatog razloga probudila sam se jutros u 5.40. Posebno je to neželjeno s obzirom da sam legla negdje oko 2. I nakon, dakle, manje od 4 sata sna - odjednom sam se našla kako širom otvorenih očiju blejim u strop. Iako ponekad ovu ne-aktivnost smatram pozitivnom, jutro sam odlučila provesti na zraku.
I tako, desetak minuta poslije, ispedalirala sam iz svoje jarunske gajbe i uputila se prema Jezeru. Ako nikada niste bili na Jarunu tako rano ujutro, smatrajte to velikim propustom. Jarun je ujutro najljepši. Nema ljudi, a nema ni mušica. I ima zraka. Svježeg. Lagani jutarnji kardio (čitaj: penzionerska vožnjica bez dizanja pulsa) je stvarno super: razbudite se, udahnete svježeg zraka i spremni ste za dan. I doručak. O daaa, jaaaako ste spremni za doručak. (i tuširanje)
Dakle, ako ste među onima koji "ujutro nisu gladni", ustanite pola sata ranije, odite prošetati ili se provozati samo 20 minuta - kad se vratite u stan htjet ćete pojesti sve u stanu. Čak i ukućane.
Srećom mojih ukućana jutros nije bilo (čak je i mačka na moru), pa sam svoj ucviljeni želudac morala zadovoljiti nečim manje dlakavim ;) (ok, ok, sad očekujem napad Društva za zaštitu životinja). Šalim se.
Borovnice u jogurtu?
Prodano!
- 150 grama borovnica (kupila ih na povratku s Jaruna)
- 150 g grčkog jogurta (ma moze i bilo koji drugi)
- malo cimeta
Pola borovnica sam stavila u lončić i stisnula ih vilicom da se smljackaju pa sve zagrijala. Samo sam htjela da puste svoje sok i budu tople. Na kraju sam dodala i preostale, ali ih sačuvala cijele.
U zdjelicu sam istresla jogurt i samo sve prelila toplim borovnicama i na kraju dodala malo cimeta.
A vi kako ste? ;)
Objavljeno 12.08.2015.