Jeste za rižoto bez riže?
Ja jesam. Pa evo, vi odlučite, što vi mislite o tome:
Sastojci:
- 1/2 srednje velike glavice cvjetače
- 300 g pilećih prsa
- 30 ml kokosovog mlijeka
- 60 g pesta genovese
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica ribane korice limuna
- 1 žlica kokosovog ulja
- sol, papar
Otgnite cvjetove cvjetače, operite i naribajte ih na ribežu ili ubacite u sjeckalicu pa usitnite. Cilj je da se usitni do izgleda klasične riže. Piletinu narežite na kockice pa prepecite na polovici kokosovog ulja, na laganoj vatri, desetak minuta. Kad je meso gotovo ostavite sa strane.
Nasjeckajte češnjak na sitno i naribajte koricu limuna. Na preostalom kokosovom ulju lagano prodinstajte češnjak i limunovu koricu, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte usitnjenu cvjetaču pa pojačajte temperaturu ploče. Uz stalno miješanje, dinstajte 5-6 minuta. Dodajte pesto i kokosovo mlijeko pa dobro promiješajte. Ostavite još 1-2 minute na ploči pa maknite sa strane. Dodajte sol i papar, po želji.
Dodajte smjesi meso i dobro promiješajte. Ako želite, dodajte svježe začine, poput bosiljka. Ili jednostavno, jedite odvojeno, na tanjuru. Ako želite, po vrhu dodajte parmezan.
Objavljeno 11.02.2016.