Svaki put kad se sjetim mesne štruce, sjetim se i onog pjevača toga imena - Meat Loaf! Zamislite da neki naš pjevač ili bend odluči zvati se - Mesna štruca! ;)
Uglavnom, mesna štruca je dobra koliko joj je dobro meso, naravno. Pa onda za mesnu štrucu uvijek uzimam čisti goveđi but.
Evo kako je ja spremam:
- 1kg mljevenog goveđeg buta
- 150 g zobenih pahuljica
- 120 ml malomasnog mlijeka
- 2 jaja
- 1 paprika, crvena
- 1 glavica luka, srednje veličine (nasjeckano na sitno)
- 150 g pelata
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- šaka svježeg peršina, na sitno narezanog
- začini: sol, papar, bosiljak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U manjoj posudi pomiješajte zobene pahuljice i mlijeko i pustite da stoji da zobene omekšaju. Crvenu papriku narežite na kockice i lagano prepecite na tavi.
U većoj posudi umutite jaje. Dodajte na sitno narezan luk, pečenu crvwnu papriku, pelate, peršin, začine i češnjak. promiješajte pa dodajte meso i zobene sa svim preostalim mlijekom (koje se nije upilo). Promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Smjesu podijelite u dva komada pa oblikujte dvije mesne štruce podjednake veličine. Pecite u pećnici (na papiru za pečenje) oko 40 minuta.
Evo na kraju i da va Mesna štruca nešto zapjeva, onako postvalentinovski:
Objavljeno 15.02.2016.