Često u mesnici kupim mljeveno meso, ali uvijek tražim da mi neki moj odabrani komad mesa preda mnom ubace u onaj svoj apart i samelju. Tako nekako ipak imam kontrolu što jedem i da u mojim okruglicama nema i nekog mesa koje nisam željela.
S mljevenim mesom najčešće radim neke okruglice ili burgere: oni dobro podnose stajanje. napravim ih navečer ili ujutro i jedem taj dan za ručak, na poslu. Taj protek vremena od više sati zadrži ih sočnima, a čak ni podgrijavanje u mikrovalnoj im ne našteti.
Usput, priprema tih mesnih okruglica i sličnih obroka je vrlo jednostavna:
- 250 g mljevenog mesa po izboru
- 1 jaje
- začini po želji
- ghee za pečenje
Postupak:
- Meso začiniti, dodati mu jedno jaje i sve dobro promiješati da se sljubi. Jaje će povezati meso i spriječiti da se raspada.
- Među dlanovima oblikovati okruglice željene veličine.
- Na tavi zagrijati malo ghee maslaca i staviti okruglice da se peku. Okretati ih tako da se zapeku sa svih strana.
Uz ovakve okruglice dovoljno vam je napraviti umak od svježeg sira, jogurta i vlasca i dodati neku salatu koju najviše volite. Ako ih jedete za večeru, nakon ovoga ćete otići mirni i siti na počinak.
Objavljeno 29.05.2019.