Nakon što nam je prije par dana poslala puslice od kestena, naša Kristina nam je jučer poslala recept za juhu od kestena i vrganja. Može li biti bolja kombinacija plodova koji simboliziraju jesen?
Kaže Kristina ovako: "Ovo je baš mljac!"
Evo kako ide recept:
Sastojci:
- 300 g kuhanih, očišćenih kestena
- 200 ml bademovog mlijeka
- 1 glavica crvenog luka
- 2 veća vrganja
Izrežite luk i popržite ga na malo maslonovog ulja. Dodajte nasjeckane vrganje te podlijte bademovim mlijekom. Miješajte. Dodajte očišćene kuhane kestene te podlijte vodom. (Ja sam ulila 1 litru zakuhane vode) Neka se krčka nekih 20 min. Posolite, popaprite te stavite malo muškatnog oraščića. Nakon 20-ak minuta pola juhe izmiksajte štapnim mikserom i vratite u ostatak juhe.
Ja sam to tako napravila da bude malo rustikalna, a ne skroz fancy. :)
Omjere vode, mlijeka i začina možemo mijenjati po želji. Na kraju samo u juhu kapnula malo bučinog ulja i baš je mljac!
Objavljeno 30.10.2015.