Osim kestena, u jesenje vrijeme volim i buče. Najdraža mi je hokkaido buča s kojom radim svašta, od juha, pudinga, i muffina, do klasičnog "pirea" od ove visokovrijedne namirnice.
Slatke ili slane varijante, hokkaido obrocima daje aromu, ali i punoću i teksturu kojima je teško odoljeti.
Evo jednog jednostavnog recepta za muffine od hokkaido buče:
- 30 g kokosovog brašna
- 80 g pirea od hokkaido buče (pire skuhanog mesa hokkaido buče)
- 3 žlice kokosovog ulja
- 6 jaja
- 1 čajna žličica cimeta
- 1/2 čajne žličice praška za pecivo
- 1 žlica meda
- malo soli
Postupak pripreme je zapravo jako jednostavan. Sve sastojke pomiješajte. Ako je smjesa jako mekana, dodajte još malo kokosovog brašna da se malo stvrdne. Smjesu izlijte u kalupe za muffine i pecite u pećnici, na 180 stupnjeva oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Objavljeno 18.10.2016.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija