A za večeru se može jesti i muffine? Naravno da može, ali ne bilo kakve. Muffini od jaja su jedni od muffina koje možete jesti svaki dan. Ne samo za večeru.
Ovo je smjesa za 10 munffina:
- 8 jaja
- 100 ml malomasnog mlijeka
- 1 žličica svježeg peršina
- 1 žličica senfa
- 350 g cvjetova brokule
- 1 glavica luka
- 1 žlica kokosovog ulja (kreme)
- 150 g ribanog cheddara
- sol, papar
- 1 žličica kokosovog ulja
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Ulje zagrijte u tavi i ubacite na sitno nasjeckan luk, da se prodinsta i zacakli. Dodajte na svjetove nakidanu brokulu, promiješajte i ostavite 2-3 minute, da se malo omekšaju.
U većoj posudi zarbijte jaja, dodajte mlijeko pa mikserom umutite. Dodajte peršin, senf i začina pa dobro umutite još jednom.
Mješavinu brokule i luka rasporedite u kalupe za muffine pa po vrhu pospite ribanim sirom. Povrće treba pokrivati oko polovice kalupa. Potom u svaki kalup ulijte smjesu jaja. Pazite da ne pretrpate kalupe, da vam smjesa ne iscuri kad se muffini krenu peći.
Pecite oko 15 minuta pa izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohlade pa potom izvadite iz kalupa. Možete ih jesti tople ili hladne, po želji.
Objavljeno 13.09.2017.