Kalupi za muffine su, uz blender i gril tavu, jedan od definitivno najkorištenijih predmeta u mojoj kuhinji. Muffini ovakvi, muffini onakvi, slatki, slani, koje god napravim, sve do jednih obožavam. I usput, zaista ih je teško ne-uspjeti napraviti! Dakle, nema straha od neuspjeha ;)
Ovi muffini su jednostavni i jako fini. A aroma jabuke i cimeta me jako podsjeća na štrudlu od jabuke s cimetom, jednu od meni najdražih slastica. Dakle, evo sastojaka:
- 100 g integralnog brašna
- 100 g zobenih pahuljica, sitniji tip
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
- 1/2 žličice cimeta
- 250 ml nezaslađenog jabučnog soka
- 150 ml jogurta
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 jaje
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 manje jabuke, narezane na kockice
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U većoj posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol i cimet. U drugoj posudi pomiješajte jabučni sok, jogurt, ulje, jaje i ekstrakt vanilije. U smjesi suhih sastojaka napravite udubljenje, pa polako izlijte pomiješane vlažne sastojke. Dobro izmiješajte pa u smjesu dodajte narezane jabuke.
Smjesu istresite u kalupe za muffine tako da svaki kalup napunite do 3/4 visine kalupa. Pecite 15-20 minuta, odnosno dok muffini ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Objavljeno 01.11.2016.