Muffini su super! Napravite ih više pa ste par dana mirni za doručak. Najbolje ih je naprimjer napraviti za vikend i onda narednih dana imate spreman doručak.
Evo jedne ideje kako napraviti fine muffine sa zobenim pahuljicama i jabukama.
Sastojci:
- 60 g zobenog brašna
- 60 g integralnog brašna
- 80 g zobenih pahuljica, sitniji tip
- 1,5 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- malo soli
- 1 jaje
- 225 ml jogurta
- 120 ml jabučnog soka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- sladilo po želji
- 1 srednje velika jabuka
- 80 g grožđica
Zagrijte pećnicu a 180 stupnjeva.
U većoj posudi pomiješajte brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet i sol i ostavite sa strane.
U drugoj posudi umutite jaje. Dodajte mu jogurt, jabučni sok, ekstrakt vanilije i naribanu jabuku, pa sve dobro promiješajte.
Potom polako dodajte vlažnu smjesu u suhu, uz stalno miješanje. Kad ste sve dodali i dobro promiješali, dodajte grožđice i još jednom promiješajte.
Smjesu podijelite u kalupe za muffine, a napunite ih do 3/4 visine kalupa. Pecite oko 20 minuta, a jesu li pečeni provjerite tako da u muffin zabodete čačkalicu: aji je čačkalica suha, tada je muffin pečen. Vlažna čačkalica je znak da se još trebaju peći.
Izvadite iz kalupa i ohladite. Možete ih držati u hladnjaku.
Objavljeno 06.12.2016.