Mnogi od nas, kad pomisle na nedjeljni ručak u krugu obitelji, prva asocijacija koju imaju je - meso, krumpir i salata. E pa osim nedjeljom, ja si taj obrok napravim vrlo često i u nekim drugim danima. I, s obzirom na to da je ručak često obrok koji jedem na poslu, onda ove malo veće radosti na tanjuru, pripremam za večeru.
Ovo je zapravo jedna od najjednostavnijih večera za pripremu: krumpir samo trebate skuhati, meso ispeći na tavi, a salatu začiniti.
- 200 g ramsteka
- 150 g krumpira
- salata
- maslinovo ulje
- aceto balsamico
- sol, papar
Krumpir stavite kuhati u malo slanu vodu. Tavu zagrijete i ispečete meso, po 2-3 minute sa svake strane. Kad je gotovo izvadite iz tave i ostavite malo da stoji, da otpusti sokove. Za to vrijeme operete salatu, stavite je u posudu i dodate začine. Kad su kuhani, krumpire ogulite i stavite na tanjur. Pored dodajte meso i navalite ;)
Objavljeno 11.01.2017.