Tunu jedem redovno, više puta tjedno. Najčešće to bude na onaj najjednostavniji način. Otvorim konzervu tune u salamuri, procijedim tunu, ubacim je u zdjelicu, dodam neko povrće i maslinovo ulje, promiješam i jedem. I nije to uopće loš obrok.
No, kad uhvati malo vremena, volim napraviti polpetice od tune. Fine su i jednostavno ih je pripremiti, a opet ovoj omega-3 masnim kiselinama bogatoj ribi daju dodatnu aromu i svježinu.
Evo kako:
- 2 limenka tune u salamuri
- 1 jaje
- 1 žlica zobenog brašna (obične zobene pahuljice sameljite u blenderu ili mlincu za kavu i dobit ćete zobeno brašno)
- 1 žlica ribanog parmezana
- sol, peršin, papar, po želji
Priprema ne može biti jednostavnija: Sve sastojke pomiješajte da se stvori jednolična smjesa pa ostavite da malo stoji, da zobene povuku svu vlažnost. Nakon 15-ak minuta među dlanovima napravite polpetice željene veličine.
Zagrijte grill tavu i polpetice naslažite na tavu. Pecite sa svake strane oko 2 minute, odnosno dok polpetice ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Uz ove polpetice možete jesti bilo koje povrće kao prilog.
Objavljeno 07.11.2016.