Biftek je bez sumnje, kralj mesa. Istina, i cijena mu je često - kraljevska. Ja si ga priuštim par puta mjesečno, ali tada uživam u svakom zalogaju. Volim kad mi je srednje pečen, kad je sredina mekana i sočna, a opet ne presirova. Usto, zapravo ga je jaaako jednostavno za pripremiti, ako dobijete dobar komad mesa.
Ja samo dobro zagrijem tavu, bacim biftek i pustim na jednoj strani neke 3 minute, pa okrenem na drugu još toliko. Bitno kod bifteka je da ga se nakon pečenja ostavi par minuta da odleži, kako bi se svi njegovi sokovi "smirili" i sljubili. Kad ga nakon toga krenete jesti znat ćete o čemu govorim: poput putra će vam se topiti u ustima.
Prije par tjedana sam kupila 6 kilograma batata (slatkog krumpira) pa sad imam fazu gdje ga jedem na sve moguće načine. Pisala sam vam nekidan o čipsu od batata s lososom, pripremila sam i kolače od batata (moram i to napisati), a jučer sam za ručak batat spekla i kao prilog bifteku.
Kako je biftek jako brzo gotov, htjela sa uz njega pojesti nešto što će isto biti gotovo za 10-15 minuta. Ogulila sam batat narezala ga na sitno i stavila u protvan na papir za pečenje, pa u pećnicu na 200 stupnjeva. Budući da sam narezala na dosta male komade, bilo je gotovo za 15 minuta.
I to je to.
Da, zaboravila sam napisati sastojke:
- 200 g bifteka
- 2 srednje velika batata
Zadovoljstvo je pregolemo ;)
Objavljeno 07.10.2015.