Vikend = opuštanje. Naravno, to ne znači da ćete pokvariti sve što ste preko tjedna dobro napravili, ali se možete malo opustiti i priuštiti si nešto što posebno volite, a zaželjeli ste se toga preko tjedna.
U mom slučaju su vrlo često to - njoki. Istina, da mogu birati to bi uvijek bile mamini, domaći njoki, ali kad situacija to ne omogućava, onda su i kupovni ok. (Zasad sam prelijena da ih počnem raditi sama)
Uz njoke, kao i uz sve ostalo, u mom slučaju ide neki komad mesa. Ovaj put je tu bilo 150 g klasične piletine, pilećih prsa ispečenih na tavi, bez masnoće.
Njoki su bili simple: skuhani i pomiješani s pestom genovese. OVDJE možete pronaći recepte kako napraviti domaći pesto, a opet - ako ste za to prelijeni, gotovo pesto uvijek možete kupiti.
Dakle,
- 150 g njoka
- 1,5 žlica pesta genovese
Jednostavno, skuhate njoke prema uputama na pakiranju, procijedite i stavite u zdjelicu pa preko stavite pesto genovese i promiješajte.
Nakon ovog obroka imate energije za pomaknuti planine ;)
Objavljeno 05.12.2016.