Mnogi jednostavno obožavaju tjesteninu s mljevenim mesom! Kako jedem tjesteninu vrlo rijetko (možda jedanput u 2 mjeseca), rijetko mi se na tanjuru nađe i ovaj obrok, ali kad se to dogodi onda to izgleda ovako:
Sastojci:
- 250 g mljevene junetine (od buta)
- 1 žlica maslinovog ulja
- 50 ml bijelog vina
- 200 g pelata
- 1/2 glavice luka
- 1 mrkva
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice omega mješavine sjemenki
- začini: sol, papar, peršin, bosiljak
U dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa mu dodajte na sitno narezan luk i naribanu mrkvu. Kad se ovo malo omekša, dodajte mljeveno mesko koje ste prethodno malo posolili. Dinstamo uz miješanje dok meso ne dobije nježno smeđu boju. Potom smjesu prelijemo vinom i pirjamo dok vino potpuno ne ispari.
Potom smjesi dodamo pelate i na sitno narezan češnjak. Začinimo po želji. Pustimo da se pirja na laganoj vatri još 10-ak minuta.
Tjesteninu skuhamo prema uputama na pakiranju pa procijedimo i stavimo na tanjur. Prelijemo je umakom i po vrhu dodamo omega mješavinu sjemenki.
Dobar tek!
Objavljeno 25.11.2015.