Volite li se igrati s kombinacijama, okusima i spojiti u obroku naizgled nespojive sastojke? Ako ste na pitanje odgovorili pozitivno onda je ovo što slijedi prava stvar za vas.
- 3 jaja
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1/2 banane
- 50 g gorgonzole
- malo soli
Zašto bi jaja trebala biti uvijek pripremljena na neke klasične, monotone načine? Omlet s bananom sam odavno probala, pa sam sad odlučila zaigrati se jednu stepenicu dalje i isprobati u ta jaja ubaciti neki sir. Ali ne bilo koji sir. Ne neki sir s umjerenim okusom, već sir koji ubija aromom - meni jako dragu gorgonzolu!
Gorgonzolu sam narezala na listiće, bananu na kolutove. Ubacila sam sve u prethodno umućena jaja pa dodala soli i sve dobro promiješala.
Natavi sam zagrijala kokosovo ulje pa istresla jaja i poklopila poklopcem. Nakon 2 minute sam maknula s ploče i ostavila poklopljeno da se sve odozgo dobro upari, a s donje strane ne prepeče. Istresla sam na tanjur i navalila.
Kakvog je okusa? Gorgonzola je karakteristično moćna, a banana nježna, kremasta i slatka. Jaja ih lijepo sljubljuju u okus koji želite spojiti u svakom zalogaju. Probajte, zaista je jako fino.
Objavljeno 14.12.2017.