Posni sir je mnogima sinonim za večeru. Mnogi uz njega dodaju neke zdrave masnoće i to im je posljednji obrok u danu, kojim tijelu daju hranu za miran rad i oporavak tijekom noći.
Kako nisam neki ludi ljubitelj samog posnog sira, gotovo uvijek ga miješam i kombiniram s nekom drugom namirnicom. A kako sam ludi ljubitelj jaja, onda je kombinacija sira i jaja uvijek dobra ideja.
- 2 jaja
- 100 g sira
- 1 žličica kokosovog ulja
Na tavi sam zagrijala malo kokosovog ulja. U zdjelici sam dobro umutila jaja i posni sir pa kad se ulje zagrijalo, istresla smjesu, smanjila jačinu grijanja i poklopila. S obzirom da sir u sebi sadrži dosta vode, ovo se malo duže peče, onda potrebno je pričekati da sva voda ishlapi jer će se omlet inače raspasti. Pred kraj otklopite smjesu.
Zadatak je zapravo završiti s pečenjem kad je ostalo nešto sočnosti da možete omlet urolati, ali ipak ne previše da se sve ne raspadne.
Objavljeno 14.11.2017.