"Ja se ujutro probudim, pogledam Instagram i kad vidim da si objavila sliku jaja za doručak, znam da je sve ok.", rekla mi je nekidan prijateljica Anja. Jaja su postala moje "javljanje svijetu", koja šalju poruku: "živa sam, sve je ok, sve je po rasporedu i - želim vam svima dobar i uspješan dan".
No, jaja pokušavam svaki dan napraviti nekako drugačije jer i ono što slijedi u danu bit će drugačije od onoga što je bilo dan ranije ili što ćemo tek doživjeti sutra.
Dakle, jedna "nova" jaja su - jaja s ricottom.
- 1 žličica kokosovog ulja
- 3 jaja
- 100 g ricotte
Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje i izlila dobro umućena jaja pa pokrila poklopcem. Nakon 2 minute sam maknula s ploče i ostavila poklopljeno još 2 minute. Jaja će vam tada biti ovako kao na slici, kao palačinka.
Jaja sam namazala ricottom pa preklopila i potom ponovo premazala slojem ricotte. Kod ovako pripremljenog doručka, nemojte štedjeti na ricotti, ideja je da sve bude sočno i da dobro osjetite slatkastu aromu ovog kvalitetnog sira.
Objavljeno 27.06.2017.