Pisala sam vam već o svojem oduševljenju onim vrećicama za pečenje. Što god sam u njima pripremala, ispalo je super. Vrećica zadrži okus i svježinu pa nema straha da ćete namirnicu isušiti i na taj način, zapravo, uništiti.
Osim različitih vrsta mesa i povrća, u vrećici najčešće pripremam ribu, posebno filete ribe, bez obzira radi li se o bakalaru, osliću ili nekoj drugoj ribi. Jučer sam na večeri bila kod Jelene koja je s jučerašnjim danom krenula s keto dijetom. Večera je prema rasporedu obroka bila rezervirana za oslić i povrće pa smo to i jele. Evo recepta, za 2 osobe:
- 300 g fileta oslića
- 240 g tikvica
- začini: papar, chilly, bosiljak i ružmarin
Svaki komad ribe je začinila i sve stavila u vrećicu. Tikvice je narezala na kockice i također dodala u vrećicu. Vrećicu je zatvorila i stavila u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva. Sve je bilo gotovo nakon 20-ak minuta.
Riba je zadržala sočnost, a okusi su se stopili i pred nama je bila fina dijetalna večera.
Objavljeno 01.11.2016.