Nisu ti Ameri ni ludi: kombinacija maslaca od kikirikija i pekmeza je zapravo super! Našla sam par dobrih recepata u kojima se ove dvije namirnice miješaju pa ću ih isprobati narednih dana. Opskrbila sam se maslacem od kikirikija (kupujte onaj bez biljnih ulja i soli/šećera = čitajte deklaraciju) i namazom od aronije bez šećera (ponovno, čitajte deklaraciju) i krećem u napad ;)
Ovom kombinacijom sam danas započela dan: Pahuljice (zobene + rižine) s maslacem od kikirikija i namazom od aronije
Jednostavno za pripremu, razbija monotoniju klasične zobene kaše, gotovo za 10 minuta - što drugo trebate?
Sastojci:
- 40 g zobenih pahuljica
- 40 g rižinih pahuljica (dolje vam je slika rižinih pahuljica da znate o čemu se radi i da ih ne zamijenite s onim rižinim "pahuljicama" koje su poput malog smokija)
- 50 g maslaca od kikirikija
- 1 žlica namaza od aronije
- 1 čajna žličica kokosovih mrvica (po želji)
- 1/3 čajne žličice cimeta
Postupak:
U manji lonac sam stavila zobene i rižine pahuljice i vode da ih prekrije oko 1cm. Stavila sam na ploču i pustila da zakuha, uz stalno miješanje da se ne zalijepi. Vrlo brzo, voda ispari i dobijete kašu. Gustoću sami određujete: što duže kuhate, to je gušće.
Pred kraj sam pahuljicama dodala maslac od kikirikija i dobro ga umiješala. Kad je gotovo, smjesu sam istresla u zdjelicu, dodala cimet i promiješala pa po vrhu dodala namaz od aronije i kokosove mrvice. I to je to!
Javite dojam ;)
Objavljeno 11.08.2015.