Naša Ivana Markanović me tagirala u jednoj objavi na instagramu, a ja sam je odmah zamolila da recept objavim ovdje u blogu i podijelim ga sa svima jer se radi o super ideji! Jasno vam je već i kad slike pogledate da je ovo prava divota! Kopiram cijeli njezin post:
Kada je neki dan @zorrori_food_blogger objavila na instagramu svoje voće u ricotti, pomislih kako ricottu još nikada nisam kupila i spremala bilo što s njom. Još kada sam pročitala da se s ovom vrstom sira odlično spremaju i slatka jela, mojoj znatiželji nije bilo kraja. Svemogući google i ja smo se složili jednoglasno oko jednoga: Palačinke s ricottom! Da, da.. savršeno mekane, ukusne i prije svega, odličan su obrok svakog healthy i fitness freaka.
Potrebni sastojci:
- 250 g ricotte
- 125 ml mlijeka (koristila sam sojino)
- 3 jaja
- 100 g zobenog brašna
- pola praška za pecivo
- ekstrakt vanilije
- malo soli
- limunova korica
- 1 žlica kokosovog šećera (može i nešto drugo za zasladiti)
Izmiješajte žumanjke i šećer, dodajte mlijeko, vaniliju, naribanu limunovu koricu i brašno s praškom za pecivo te dodajte ricottu. Bjelanjke s malo soli istucite u čvrsti snijeg i pažljivo dodajte u smjesu s ricottom.
Pecite na laganoj vatri. Prije prve palačinke sam tavu namastila kokosovim uljem, dalje sam pekla bez ulja. Kada se na površini palačinke počnu pojavljivati mjehurići i rub se počne odvajati, vrijeme je da ih okrenete na drugu stranu.
Jedino što još preostaje za reći - dobar tek i uživajte u savršeno mekanim, zdravim palačinkama!
Objavljeno 14.06.2017.