Ovaj tjedan mi je prilično obilježen ribom. Prvo je Jura ulovio kapitalca od brancina i donio mi filet, pa sam nakon toga par večeri jela losos, nekad dimljeni, nekad svježi, a onda sam se sjetila da valjda desetljeće nisam jela neki namaz od oslića.
Iako sam oslić svakodnevno jela u posljednjim pripremama za jedno fotkanje i hvatanju što bolje forme, ipak mi ta riba ne pretjerano bogata okusima nije dojadila.
Možda je tajna upravo u tome što oslić nema neki karakterističan okus, pa ga lako drugim okusima svaki put učinite drugačijim i stvorite privid da ne jedete baš svaki dan istu namirnicu...
Ili sam dovoljno istrenirala mozak da je zadovoljan činjenicom da se radi o nutritivno dobroj namirnici, a uživanje u hrani nije baš uvijek prioritet.. tko će li ga znati.
Uglavnom, ovaj namaz koji sam napravila će zadovoljiti obje želje: radi se o okusima bogatom namazu, a nutritivno jako bogatom proteinima i zdravim mastima, te s ništa ugljikohidrata. Uglavnom, ovo je izvrstan međuobrok.
- 400 g oslića
- 120 g kremastog posnog sira
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica limunovog soka
- sol, papar, po želji
Oslić skuhate u malo posoljenoj vodi, očistite od kostiju i kožice pa stavite u blender. Dodate sve ostale sastojke i izmiksate dok ne dobijete kremastu smjesu.
Mažete na neke zdrave krekere, ako vas se oni uklapaju u plan prehrane ili npr na kriškice jabuke, svježi krastavac narezan na tanke kolutove... ideja ima puno, samo vam treba malo mašte.
Objavljeno 21.03.2017.