Ponekad kad imam vremena volim napraviti neki "kolač" za doručak. Ova nedjelja je imala samo jedan predznak: "carb-loading" pa je i svaki obrok bio osmišljen u tom smjeru: bogat kvalitetnim ugljikohidratima!
Da budem preciznija, pripreme za nedjeljno punjenje krnule su već u subotu navečer kad sam zobene pahuljice stavila da se namaču za "kolač" za doručak.
Evo sastojaka koje sam potrpala u ovu pečenu zobenu kašu.
- 100 g zobenih pahuljica
- 1/3 čajne žličice praška za pecivo
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 šaka badema, sitno nasjeckanih
- 100 g sušenih brusnica
- 150 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1/3 čajne žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica kokosovog ulja
- sladilo, po želji
U subotu navečer sam u većoj posudi pomiješala zobene, sladilo (steviju), prašak za pecivo, cimet, bademe i sušene brusnice. Potom sam u sredini napravila udubljenje pa unutra stavila mlijeko, jaje i ekstrakt vanilije te sve dobro promiješala i stavila u hladnjak preko noći.
Pećnicu sam zagrijala na 200 stupnjeva, a okruglu vatrostalno zdjelu sam lagano namazala s malo kokosovog ulja. Smjesu koja je prenoćila u hladnjaku sam promiješala i izlila u posudu pa premazala kistićem preostalo pola žlice kokosovog ulja.
Peče se dok se sva tekućina je ispari, oko 15 minuta, odnosno dok smjesa ne počne dobivati zlatno-smeđu boju.
Jedite dok je toplo!
Objavljeno 30.11.2015.