Moja prehrana, kada nisam na nekom posebnom režimu, uglavnom se svodi na ribu, meso, povrće i jaja. Sve ostalo što jedem je samo povremeno dodavano, ali ovo navedeno je baza svemu.
Kada govorim o ribi onda su to tuna, losos, bakalar, oslić, a onda vikendom odem na tržnicu pa kupim brancin, oradu ili jednostavno - svježe srdele. I ne, nemojte misliti da je riba zaista skupa i nedostupna - kilogram srdela košta 30-ak kuna!
Ako ne kupim svježu ribu, onda mi je drugi izbor zaleđena Ledova - bakalar, oslić ili losos, svi su mi fini i nisu loše rješenje.
Evo kako jednostavno pripremiti oslić:
- oslić
- sherry rajčice
- krastavci
- zelena salata
- začini: ružmarin, papar, chilly
- 1 žlica maslinovog ulja
Oslić narežite na komade dugačke 4-5cm i začinite pa posložite na papir za pečenje ili u vrećicu za pečenje pa stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 180 stupnjeva.
Oslić će vrlo brzo biti gotov - najlakše ćete to prepoznati po tome što će se početi odvajati od središnje kosti. Kad je riba pečenja, izvadite je iz pećnice i ostavite da se malo hladi. Za to vrijeme na tanjur stavite različito svježe povrće i salate pa preko stavite ribu i prelijte maslinovim uljem.
Objavljeno 05.09.2017.