Da, ovo je stvarno perverzno. Perverzno dobro. Perverzno zdravo. Sve što vam padne na pamet. Fino izgleda. Fino miriši. A kad probate - prefino je! Losos sa svojom aromom, ananas sa slatkastim osvježenjem, avokado kremastom teksturom - daju ovom ručku nevjerojatan okus kojeg morate probati i sami se uvjeriti što govorim.
Evo što vam treba:
- 100 g fileta svježeg lososa
- 1 kolut svježeg ananasa (oko 1 cm debljine)
- 1/2 žlice maslinovog ulja
- malo soli i papra
- par listića svježeg bosiljka
- 1/4 avokada, oguljen i narezan na kockice
- cijeđeni sok polovice limuna
- 1/2 češnja češnjaka, sitno narezan
- malo svježeg peršina, sitno narezan
U blender sam stavila češnjak, peršin, avokado i limunov sok i blendala dok nisam dobila jednoličnu kremicu. Kremicu sam stavila u posudicu pa u hladnjak, da se hladi dok se ostalo priprema.
Na gril tavu sam stavila maslinovo ulje, a kad se zagrijalo i losos i ananas. Nakon oko 2 minute, oboje sam okrenula i ostavila još toliko. Važno je da se losos ne prepeče jer se tada isuši i izgubi svoju aromu i mekoću. U sredini losos mora ostati nježne narančaste boje. Kad se oboje ispeklo, prebacila sam ih na tanjur, posula kremicom od avokada, lagano posolila i popaprila pa posula listićima svježeg bosiljka.
Objavljeno 15.06.2015.