Zdjelice, zdjelice, zdjelice. Zdjelice svaki dan. Ujutro čiste i pune iznosim iz stana, navečer prazne i prljave vraćam u stan. I tako iz dana u dan. Iz godine u godinu. Zdjelice su kontrola obroka, zdravlja. Zdjelice su sigurnost kvalitetne hrane. Zdjelice su rješenje.
Ponekad u zdjelicama bude nešto što se pomno osmišljavalo i kuhalo, pa ponekad, kao danas, samo par namirnica koje su gotovo pa samo istrešene u zdjelicu i odnešene na posao.
- 1 tuna u salamuri, ocijeđena
- 1 jaje
- 2-3 cherry rajčice
- 2 šake miješane salate
- maslinovo ulje
- limunov sok
Jaje skuhate, ohladite i ogulite. Tunu procijedite. Sve stavite u posudicu i ponesete sa sobom na posao / školu / put. Odvojeno u nečemu ponesete malo maslinovog i limunov sok i začinite neposredno prije nego krenete jesti. Inače će vam začini "ubiti" salatu.
Puno proteina i vlakana i zdrave masti iz ulja i jajeta.
Jednostavnije od ovoga ne može.
Objavljeno 12.01.2018.