Ako vam se da od uobičajenih sastojaka koje inače napravite za ručak, napraviti malo estetski ljepšu kombinaciju, tada su ražnjići uvijek dobra ideja. Jednostavno, uzmete komad mesa, narežete na kockice, uzmete neko povrće koje imate doma i naizmjence nabodite na štapić i ubacite u tavu da se ispeče sa svih strana.
Dakle, s malo igranja, nakon 15-ak minuta imate šareni obrok koji će vas razveseliti, a sastojci su i dalje kvalitetni i neće vam poremetiti neki nutritivni plan, ako ga imate ;)
- 150 g pilećih prsa
- 6 cherry rajčica
- 1/2 glavice luka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- začini: kurkuma, papar
Piletinu narežete na kockice, cherry rajčice na polovice, a luk na malo veće trokutaste komade. Na štapić za ražnjiće nabodite sastojke naizmjence. Na tavi zagrijete maslinovo ulje, bacite na malo krupnije narezan češnjak, tek toliko za dodatnu aromu pa stavite ražnjiće i pecite ih sa svake strane oko 2-3 minute.
Uz ove ražnjiće, možete pojesti malo riže i, naprimjer, zelenu salatu.
Objavljeno 29.03.2017.