"Zar ti zaista nikad ne dojadi to bijelo meso?"
"Naravno da mi dojadi!"
Naravno da ne mogu baš svaki dan jesti pileća prsa. Istina, njega jedem u 80% ručaka, dok u ostalih 20% jedem biftek, konjetinu ili se s vremena na vrijeme opustim nekim drugim komadom piletine.
Tako je bilo i nekidan, kad sam pripremala ručak za sebe i prijatelja. Kupila sam 5 zabataka, pa su oni, uz povrće i par krumpira završiliu pećnici. To je neka light verzija bakinog nedjeljnog ručka (pečena kokica i krumpir).
Sastojci:
- 5 zabataka
- 3 krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 paprika, narezana na kockice
- 1 glavica luka, nasjeckana na osmine
- šaka svježeg peršina
- sol, papar, kurkuma
Sve sam sastojke pomiješala u posudi i dobro protresla da se ulje i začini rasporede po svemu. Prvo sam na papir za pečenje koji sam stavila na protvan stavila zabatke pa gurnula u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Pustila sam meso da se peče nekih 20 minuta. Nakon toga sam dodala krumpire pa nakon 15-ak minuta i ostalo povrće. Nakon dodatnih 15-ak minuta sve je gotovo. Izvadite i jedite toplo.
Objavljeno 25.03.2016.