Kad svaki ili gotovo svaki dan jedete pileća prsa, različite ideje za njihovu pripremu dobro dođu. Jučer su to bili ražnjići, ponekad su burgeri, a nekad je jednostavno dobro obična prsa marinirati na neki drugačiji način i dobiti nutritivno jednako bogat, ali okusom prilično različit obrok.
Evo jedne ideje za mariniranje pilećih prsa:
Sastojci:
- 3 komada pilećih prsa
- 150 ml aceta balsamica
- 2 žlice senfa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica svježeg peršina, sitno narezanog
- 1 žlica svježeg bosiljka, sitno narezanog
- 1 žličica češnjaka u prahu
- sol, papar, kurkuma
Sve sastojke osim pilećih prsa sam promiješala u jednoj manjoj posudici. Prsa sam po širini zarezala nožem, na svakih cca. 1 cm, da se marinada što više "uvuče" u meso. Meso sam stavila u jednu plastičnu vrećicu za domaćinstvo pa dodala umak i sve dobro protresla pa ostavila da stoji 10-ak min, da se što bolje prožme.
Nakon toga sam meso klasično ispekla, na grill tavi. Uz meso sam jela salatu od rukole s malo ribanog parmezana.
Objavljeno 31.05.2016.