Jako volim azijske kuhinje i njihovo kombiniranje okusa i slatko-ljute varijante obroka. U posljednjih nekoliko tjedana bila sam triput u novootvorenom azijskom restoranu Asia T House i pod dojmom vrhunskih obroka koje sam ondje probala, malo sam se zaigrala kod kuće i smiješala neku svoju azijsku kombinaciju.
Asia @ Zorro’s place ;)
Piletina s ananasom i kikirikijem u kokosovom mlijeku
Sastojci:
- 150 g pilećih prsa
- 2 koluta svježeg ananasa
- 2 šake kikirikija, iz ljuske, neslan
- 1/2 čajne žličice kurkume
- 0,5 ml kokosovog mlijeka (iz konzerve)
- 1 čajna žličica sušenog ili svježeg bosiljka
- 1 žlica kokosovog ulja
U tavi sam zagrijala kokosovo ulje. Piletinu sam narezala na kockice i bacila na tavu. Kad se piletina napola ispekla, dodala sam ananas narezan isto na sitno pa sam dodala kokosovo mlijeko, malo vode i kikiriki i poklopila i pustila da se krčka 10-ak minuta. Pred kraj sam dodala kurkumu i bosiljak i promiješala pa ostavila da se i dalje krčka, dok voda nije isparila, ali smjesa i dalje ostala sočna.
Kao prilog sam jela kineski kupus s bučinim uljem. Da sve bude u azijskom tonu ;)
Objavljeno 15.12.2015.