Što pomislite kad netko spomene "nedjeljni ručak"?
Mnogima na pamet padne mamina kokica i pečeni krumpiri.
Evo jedna verzija tih sastojaka u malo drugačijem ruhu i načinu pripreme.
Sastojci:
- 400 g krumpira
- 600 g pilećih prsa
- 2 srednje glavice luka
- par grančica svježeg ružmarina
- maslinovo ulje
- sol, papar
Za umak:
- 2 žlice senfa
- 3 žlice sjemenki gorušice
- sok 1 cijeđenog limuna
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice meda
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar
U manjoj posudi pomiješajte sve sastojke za umak i ostavite da stoji.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na tavi i malo maslinovog ulja prodinstajte na sitno narezan luk, dok ne dobije caklastu boju pa skinite s vatre. Luk istresite u protvan pa na njega naslažite na ploške narezan krumpir. Pospite maslinovim uljem i soli pa prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 15-20 minuta.
Izvadite iz pećnice i po krumpiru naslažite pileća prsa, pa prelijte umakom. Po vrhu naslažite grančice ružmarina. Ponovo prekrijte aluminijskom folijom pa vratite u pećnicu. Pecite 20 minuta, pa otkrijte pa pecite još 15 minuta, da se zapeče.
Uživajte!
Objavljeno 17.05.2016.