Pogledaj božićnu akciju na sve sobne bicikle

Piletina s krumpirom u medu i senfu

piletina s krumpirom

Što pomislite kad netko spomene "nedjeljni ručak"? 

Mnogima na pamet padne mamina kokica i pečeni krumpiri. 

Evo jedna verzija tih sastojaka u malo drugačijem ruhu i načinu pripreme. 

Sastojci: 

  • 400 g krumpira
  • 600 g pilećih prsa
  • 2 srednje glavice luka
  • par grančica svježeg ružmarina
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Za umak: 

  • 2 žlice senfa
  • 3 žlice sjemenki gorušice
  • sok 1 cijeđenog limuna
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice meda
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar

U manjoj posudi pomiješajte sve sastojke za umak i ostavite da stoji.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Na tavi i malo maslinovog ulja prodinstajte na sitno narezan luk, dok ne dobije caklastu boju pa skinite s vatre. Luk istresite u protvan pa na njega naslažite na ploške narezan krumpir. Pospite maslinovim uljem i soli pa prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 15-20 minuta. 

Izvadite iz pećnice i po krumpiru naslažite pileća prsa, pa prelijte umakom. Po vrhu naslažite grančice ružmarina. Ponovo prekrijte aluminijskom folijom pa vratite u pećnicu. Pecite 20 minuta, pa otkrijte pa pecite još 15 minuta, da se zapeče. 

Uživajte!

Objavljeno 17.05.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija