Jučer su mi frendice došle na poslijepodnevno druženje. Ja sam bila zadužena za pripremu dijela hrane, a one su obećale raditi desert. Kao i svake nedjelje kad "imam puno vremena", sve sam radila u zadnji tren, jer se to "puno" odjednom pretvorilo u moje kašnjenje. No, kažu da nije ispalo loše, pa dijelim recept i s vama:
Piletina s povrćem u kurkumi i riža. Sve u narančinom soku.
Sastojci (za 4 osobe):
- 750 g pilećih prsa
- 1 tikvica
- 8 cherry rajčica
- 2 šake badema
- 1 čajna žličica kurkume
- 200g riže
- 2 naranče, ocijeđene
- 1 čajna žličica sušenog bosiljka
- kokosovo ulje
Postupak:
Piletinu i tikvicu sam narezala na trakice, cherry rajčice na polovice, a bademe na sino. U woku sam zagrijala malo kokosovog ulja. Piletinu sam posula kurkumom i sve dobro promiješala da se meso ravnomjerno začini. Piletinu sam ubacila u wok i uz često miješanje dinstala nekih 5-6 minuta. Kad je meso pobijelilo sa svih strana, dodala sam tikvicu pa poklopila i ostavila da se krčka. Nakon 3-4 minute sam dodala rajčice i bademe pa posula s polovicom narančinog soka i ostavila još 2-3 minute pa skinula s ploče.
Istovremeno sam skuhala rižu, pa je procijedila i preko nje stavila ostatak narančinog soka i promiješala.
Sve zajedno je brzo gotovo, za nekih 20-ak minuta, a narančin sok, daje dodatnu svježinu i okus ovom jelu. Jedino što trebate paziti je da vam tikvica ostane "živa", a ne da se prekuha i smljacka.
Tea, Dagmar i Jelena su bile zadovoljne. Nadam se da ćete biti i vi kad probate.
Objavljeno 21.12.2015.