Piletina može zapravo biti prilično zanimljiva ako je "okupamo" u zanimljive začine. To je, osim količine proteina koje sadrži, i njezina velika dodatna prednost: okus je blag pa njome lako zavladaju različite druge arome.
Evo jedne ideje kako, primjerice uz mahune, ili bilo koje drugo povrće, pripremiti pileće filete.
Sastojci:
- 1 čajna žličica slatke začinske paprike
- 1 čajna žličica curryja
- 4 pileća fileta
- 100 ml bijelog vina
- 1 žlica bosiljka
- 1 žlica peršina
- sol, papar
- maslinovo ulje
U manjoj posudi pomiješajte začinsku papriku i curry. Mješavinom namažite pileća prsa sa svih strana. Potom posolite, po želji.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa meso ispecite sa svake strane po 1-2 minute. Kad je meso gotovo stavite ga na tanjur, na tavu stavite još malo maslinovog ulja, dodajte bosiljak i peršin pa dodajte vino i pustite da se dinsta dok polovica ne ispari. Kad je gotovo prelijte preko mesa i dodajte povrće po želji.
Objavljeno 13.04.2016.