Naša Tamara je puna inspiracije zadnjih dana. Jutros nas je dočekala nova slastica iz njene kuhinje:
Pita od kvinoje i jabuka
Ovo je izvrstan doručak koji jednom kad pitu ispečete, možete jesti i nekoliko dana.
Sastojci:
- 1 šalica kvinoje
- 2 šalice mlijeka
- 1 mahuna vanilije
- 2 jaja
- 2 jabuke
- Cimet
- Muškatni oraščić
- Malo meda
- 1 grčki jogurt
- Šalica mješavine sjeckanih orašastih plodova (po želji)
Postupak:
Nekuhanu kvinoju pomiješati s cimetom i muškatnim oraščićem i staviti u namašćeni protvan. (Moj je dimenzije 25x15, može biti i veći, bit će tanje, ali i dalje fino.)
Jabuke narezati na kriške i prodinstati na tavi te posložiti na kvinoju.
Jaja pomiješati s mlijekom i sve preliti. Jabuke malo utisnuti da sve bude pokriveno tekućinom i posipati orašastim plodovima.
Peći na 180 stupnjeva, oko 45 min, dok se tekućina ne upije i lagano zapeče.
Poslužiti toplo, preliti grčkim jogurtom pomiješanim s medom i vanilijom.
*možete spremiti u hladnjak (prekriti prozirnom folijom ili pohraniti u plastičnoj kutiji) i imate zdrav doručak za par dana.
Objavljeno 18.08.2017.