Mnogi se teško mogu odreći kruha i sličnih proizvoda od tijesta. No, ako je to slučaj i s vama, tada si kruh specite sami, od probranih sastojaka tako da slobodno uživate u ovom obroku, bez grižnje savjesti ili straha da ćete ugroziti formu ili zdravlje.
Recept za ovu zdravu pogaču sa sušenim rajčicama, svježim špinatom i feta sirom poslao nam je naš Darko. Evo kako je pripremiti:
- 6 šalica oštrog brašna
- 280 g sušene rajčice
- 250 g feta sira
- 4 šalice špinata
- 4 jaja
- Suhi kvasac
- Šećer i sol
- Voda
Priprema
Pomiješajte prvo suhe sastojke. 6 šalica brašna, 2 žličice suhog kvasca i šećera te 1 žličicu soli.
Zatim dodajte 4 cijela jaja, 4 šalice svježeg ali prethodnog blanširanog i nasjeckanog špinata, feta sir nasjeckani na kockice i nasjeckane te ocijeđenje suhe rajčice.
Uz dodatak 2,5 šalice vode dobro umijesite mokro tijesto s kojim možete napuniti željeni kalup. Ja sam dio tijesta stavio u kalup za kruh a ostatak u kalupe za muffine.
Osobno mi je pogača bila bolja iz kalupa za kruh jer imala manje kore a više ovog središnjeg sočnijeg dijela koji se izgubio u muffin verziji recepta :).
Pecite pogaču na 185 stupnjeva dok ne bude gotova. Ovisno o kalupu i debljini to može značajno varirati pa ne mogu reći okvirno vrijeme.
Uz pogaču možete dodati slane srdelice ili pršut.
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.
Objavljeno 30.05.2017.