Proljeće mi uvijek nekako daje neke ideje za obroke u kojima se malo drugačije nego inače igram s povrćem. Jedna od ideja koju sam nedavno dobila na mejl su ove polpete od povrća koje sam isprobala i koje su stvarno jako ukusne i sočne.
- 2 žlice zobenog brašna
- 1 češanj češnjaka, na sitno nasjeckan
- 2 žličice svježeg lista peršina
- 2 glavice luka, nasjeckane na što sitnije
- 2 jaja
- 2 mlada luka, narezana na kolutiće
- 2 mrkve, naribane na sitno
- 2 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice grčkog jogurta
- začini: mljeveni kim, sol i papar
U posudi pomiješate brašno, kim, češnjak i mladi luk pa dodajte jaja i dobro umutite. Iscijedite na što sitnije naribanu mrkvu, pa dodajte gornjoj mješavini. Po želji dodajte soli i papra.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje pa odvojite četvrtinu smjese i stavite da se peče, u obliku polpete. Pecite sa svake strane oko 2-3 minute, dok ne postane zlatno-smeđe boje.
Uz polpete servirajte grčki jogurt, a ako vam je potrebno dodajte komad mesa.
Objavljeno 26.04.2017.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija