U potrazi za ukusnom večerom, kod naše Natalie sam našla jednu jednostavnu kombinaciju koja je sigurno jako fina, a vrlo je jednostavna za pripremiti.
Osim toga, mirisni poriluk s đumbirom i jajima zapečenim u pećnici nutritivno je bogato, zdravo i fino jelo koje se jednostavno priprema, a može se servirati kao lagani ručak, večera, ali čak i kao i doručak.
Sastojci:
- 1 veliki poriluk
- 2 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica svježe naribanog đumbira
- 1/2 šalice posnog sira (oko 120 g)
- 3 velika jaja
- Sol i papar
- 1/2 žličice svježe naribanog muškatnog oraščića
Poriluk isijecite na kolutiće, isperite hladom vodom i dobro osušite papirnatim ručnikom. Na maslinovom ulju kratko prepržite poriluk, 6-8 minuta, dok ne omekša. Posolite pa dodajte svježe naribani đumbir. Dobro promiješajte, pržite još 2-3 minute pa skinite s vatre.
U odvojenoj posudi umutite jaja. Dodajte soli i papar prema ukusu. U posudu za pečenje (npr dublju vatrostalnu) redom slažite poriluk, dobro iscijeđeni posni sir, te prelijte jajima.
Pecite u pećnici na 190 stupnjeva 30 minuta, odnosno dok se jaja lijepo ne zarumene. Pospite svježe naribanim muškatnim oraščićem i poslužite toplo.
Izvor: Natalie’s Food & Health
Objavljeno 21.03.2017.