Nakon Ivanine fine juhe od mrkve i đumbira, na red je došlo njezino glavno jelo. Čim sam vidjela fotku, bilo mi je jasno da ću ovo pripremati prvom prilikom kad ulovim vremena.
Povrće i piletina u kokosovom mlijeku i curryju
Potrebno je, za 4 osobe:
- 200 grama pilećih prsa (za vegetarijance može i tofu)
- 400 ml kokosovog mlijeka
- 1 žlica mljevenog curryja
- 4 žlice umaka od soje
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 tikvica
- 1 crvena paprika
- 1 mrkva
- 1/2 svježeg poriluka
- začini (sol, papar, vegeta)
- listovi peršina
- kokosovo brašno (po želji)
- 250 grama basmati riže
Postupak:
Piletinu ili tofu narezati na komade željene veličine i ostaviti marinirati 20-ak minuta u marinadi od curryja, 100 ml kokosovog mlijeka i soja umaka.
U međuvremenu nasjeckati povrće, poriluk na kolutove, a ostatak na manje štapiće. Skuhati rižu prema uputi na pakiranju.
Tofu ili pileća prsa je potrebno izvaditi iz marinade i na naglo ispržiti na kokosovom ulju. Nakon 5 minuta dodati povrće, poriluk dodati zadnji.
Nakon 5-10 minuta kada je povrće malo omekšalo dodati ostatak marinade i ostatak kokosovog mlijeka i kuhati jos 5 minuta. Dodati po želji začine. (u originalnom receptu ide i malo chilija u prahu). Za završetak dodati žlicu kokosovog brašna kako bi se sadržaj zgusnuo.
Servirati s basmati rižom.
Objavljeno 25.05.2017.