Obroke tijekom dana uvijek na vrijeme planiram. Svakoga dana, navečer provjerim imam li sve što mi je potrebno za doručak, a i pripremim meso, salate i priloge koje ću ponijeti za ručak. No, večeru vrlo često "prepuštam slučaju". Točnije, večeru često sklepam od nekih ostataka od ručka ili od onoga što pronađem u frižideru.
Jedan od takvih obroka je bio i ovaj u kojem je bilo:
- 4-5 šampinjona
- 1/2 glavice luka
- 1 paprika
- 2 šake baby špinata
- 3 rajčice
- 1 tikvica
- 5 jaja
- 100 g ribanog sira, gauda ili tako nešto što će se otopiti
- 50 ml mlijeka
- začini: sol, papar, češnjak, peršin
Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva.
Povrće sam narezala na kockice, trakice, fetice ili kako vam se već sviđa pa promiješala i istresla u protvan. Jaja sam umutila i dodala mu sir, mlijeko i začine. Jaja sam prelila preko povrća i sve stavila u pećnicu na 15 minuta.
Ostavila sam da se malo ohladi i navalila.
Za ovaj recept vam je dobro da imate neki manji protvan, odnosno da stavite onoliko jaja koliko je potrebno da većina povrća bude potopljeno.
Objavljeno 30.08.2016.