Sjedim doma i gledam kako kiša lije po prozoru. Kraj kolovoza se nemilosrdno primiše, a kiša ispire zadnje znakove ljeta. Iako se potajno nadam da ću uspjeti uloviti još sunčanih dana i otići na more još koji put, ipak, današnje vrijeme u meni budi jesenje raspoloženje.
Koje su vam prve asocijacije na jesen? Meni su ove: požutjelo lišće i bundeve. Bundeve obožavam, na sve načine. A to znaju i moji prijatelji... i tako ja sjedim danas cijeli dan u kući i gledam kišu, a u inbox mi stižu slike... "To je to!", pomislih! Vrijeme je za juhu od hokkaido buče!
Evo sastojaka:
- 1 manja hokkaido tikva
- 1 manja glavica luka
- kokosovo mlijeko (iz limenke)
- stabljika celera
- komad korijena celera
- komad korabe
- malo maslaca
A sad postupak:
- Na maslacu popržiti luk, celer i korabicu, koje smo prije narezali na sitne komadiće.
- Neoguljenu bundevu narezati na manje komadiće i preliti posoljenom vodom taman da voda prekrije bundevu. kuhati 15 minuta
- Odvojiti vodu u kojoj se bundeva kuhala u zasebnu posudu, ostaviti vode taman da prekrije dno. štapnim mikserom usitniti bundevu dok ne dobije finu kremastu strukturu. dodajte luk, celeri korabu i miksajte sve skupa. dodajte vrhnje za kuhanje i začina po ukusu.
- Ako volite rjeđu juhu dodajte preostalu vodu u kojoj se kuhala bundeva.
- Kao dodatak možete popržiti bučine sjemenke i posipati ih po juhi.
Objavljeno 26.08.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija