Situacija ide ovako: Šalje mi jučer naša čitateljica Kristina sliku rolade od špinata. Ja odgovaram s "uf", jer šalje baš u vrijeme kad sam gladna. Nakon slike, vlada tajac. Nekoliko sati. Njen recept je "hard to get", jasno mi je to. Igramo igru ;)
Nekoliko sati kasnije dobivam i recept. Nakon popisa namirnica i opisa pripreme, stoji rečenica: Za sve nejasnoće u receptu ne odgovaram!
Čitam ponovo recept i kužim da nema mjera za dio namirnica koje se mažu preko "biskvitića". Javljam se Kristini jer pretpostavljam da je omaškom zaboravila staviti količine. Kopirat ću vam chat:
Ja: Nadjev, koje su količine?
Kristina: Količine? Daj me nemoj to pitati! Maži! Reži! Kao da ja znam koliko tko voli! Ne gnjavi me već jedi!
Eto, odgovor nisam dobila, pa vam preporučujem da: mažete, režete i samo odredite količinu nadjeva! ;)
Sastojci:
- 4 bjelanjka
- 4 velike žlice posnog sira
- 2 velike šalice kuhanog špinata
Nadjev (koliko tko voli):
- posni sir
- pureća prsa (salama)
- kiseli krastavci
Izmiksajte snijeg od 4 bjelanjka. U posebnu posudu izmiksajte 4 velike žlice posnog sira i 2 velike šalice blanširanog, ocijeđenog špinata. Posolite po želji. U tu dobivenu kremu postupno dodavajte čvrsti bjelanjak. U pleh stavite papira za pečenje i razlijte tu smjesu. Kad se ispeče, premažite taj biskvitić posnim sirom, stavite nasjeckana pureća prsa i kisele krastavce. Zarolajte i stavite u hladnjak na 2-3h. Ohlađeno režite kao roladicu.
Hvala Kristina!
(sad će me nalupati kad vidi da sam sve ovo objavila ;)
Objavljeno 18.09.2015.